Home / Uncategorized / Честитки за Пендаровски од сите страни, само не од ВМРО ДПМНЕ

Честитки за Пендаровски од сите страни, само не од ВМРО ДПМНЕ

Новиот претседател на Република Северна Македонија Стево Пендаровски добива честитки за изборот од сите страни. Честитки доагаат од ЕУ, САД, Германија, Австрија, но ни Христијан Мицкоски ни Гордана Силјановска – Давкова не собраа храбрпст да му ја честитаат победата иако двајцата немаа некои посериозни забелешки на регуларноста на изборниот процес.

Со таков начин на однесување двајцата паднаа на испит, а посебно Силјановска Давкова која себеси се промовираше за голем демократ и европски манири на однесување

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*