Home / Uncategorized / Членовите на ДИК за 18 месеци зеле 30 плати

Членовите на ДИК за 18 месеци зеле 30 плати

Членовите на Државната изборна комисија за 18 месеци земале 30 плати. Од јуни минатата година до крајот на оваа, се почестиле со 12 плати бонус за работата која ја извршувале.

Три плати надоместок земале за изборите во април 2016-та кои не се одржаа, пет бонуси за предвремените парламентарни избори и четири плати бонус за локалните избори. Овие последните, под притисок на јавноста денеска решија или да ги вратат во буџетот или да ги донираат.

Меѓутоа ниту еден од членовите на Комисијата, пред камерите не изјави дека чувствува одговорност поради делењето на големи бонуси. Тие сметаат дека бонусите се законити и целосно оправдани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*