Home / Uncategorized / Политиката му го одреди рокот на СЈО

Политиката му го одреди рокот на СЈО

Слаѓана Тасева во вечерашното гостување на телевизија Телма рече дека таа да била на местото  на политичарите ќе се бунела како судската власт се меша во законодавната власт.

-Уште од Пржино наликуваше дека носењето на законот за СЈО и поставувањето на рок може да испадне фарса. Очигледно беше дека за 18 месеци, не може да се постапи по сите предмети. Но, сепак, политиката му одреди рок на животот на СЈО. Потоа се замешаа многу други процеси, амнестија, блокади во судовите, со што се намали времето за да може да завршат некои многу комплексни постапки. Останува прашањето, зошто политиката дозволи Врховниот суд да се замеша во толкувањето на законите, рече Тасева од Транспаренси интернешенал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*