Home / Спорт / Две злата за Филип Божиновски

Две злата за Филип Божиновски

                            

Деновиве  се одржа отвореното светско аматерско ММА, Граплинг и Џиуџицу натпреварување  на  кое зедоа  учество преку 140 натпреварувачи од цел регион и пошироко.

            На ова светско првенство, Нинџуцу клубот Битола, кој учествуваше  во две дисциплини со 9 борци,  освои 16 медали, од кои 9 златни, 3 сребрени и 4 бронзени  медали.

-Од пријавените 4 ММА борци имавме 3 светски аматерски ММА прваци.

             На ова натпреварување Филип Божиновски повторно ја докажа својата класа со двојно злато во ММА и Граплинг.

             Игор Додевски беше рекоредер по борби со свои 7 борби на едно натпреварување   и демонстрираше врвна физичка форма и двојно злато во ММА  и циуџицу.

         Андреј Сулевски е најмладиот Македонец, кој дебитираше со победа во ММА со свои 13 год. со завршница полуга на рака.

Сите други натпреварувачи кои се бореа во Граплинг и Џиуџицу исто така беа на врвно ниво за кое се подготвуваа напорно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*