Home / Uncategorized / Груевски избра нов ИК, Битола ја заобиколи

Груевски избра нов ИК, Битола ја заобиколи

За членови на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ се избрани:

Христијан Мицкоски, кој беше избран и за Генерален секретар на партијата,
Никола Србов
Богдан Илиевски
Дејан Јовановски
Светлана Колариќ
Драги Димитриевски
Зекир Рамчиловиќ
Никола Попоски
Антонијо Милошоски
Илија Димовски
Коце Трајановски
Даниела Рангелова
Владимир Нелоски
Александар Николоски
Владимир Ѓорчев
Џери Наумоф
Никола Тодоров
Нермин Теловска
Славче Трпески
Армен Незири
Игор Николов
Александар Тргачевски
Зоран Ставрески
Златко Перински
Анета Стојановска Стефанова
Сеад Солаковски
Марио Цветковски
Емил Димитриев
Ане Лашкоска
Зоран Илиоски
Диана Транталовска
Александар Ѓорѓиев

Претседател на Извршниот Комитет е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

Тоа што паѓа в очи е дека Зоран Илиоски не е  повеќе член на ИК, а од таа функција е изоставен и Лазар Котевски, градоначалникот на Новаци, што е уште една потврда дека Груевски по кој знае кој пат ја заобиколува Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*