Home / Uncategorized / Груевски најави чистка во ВМРО ДПМНЕ

Груевски најави чистка во ВМРО ДПМНЕ

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ  и поранешниот премиер Никола Груевски во  интервју за ТВ Алфа рече  дека нема намера да се повлекува од лидерската позиција бидејќи е човек кој е победник на овие избори и човек кој што ја доби довербата од најголем број од граѓаните и превзема одговорност за понатаму. Груевски најави реорганизација и освежување на ВМРО-ДПМНЕ.
– Претстои период во кој што ние целосно ќе се реорганизираме, ќе се освежиме со нови кадри, ќе ги реорганизираме и нашите општински комитети, месните комитети, Извршниот комитет. Ќе се претсруктуираме во секој поглед и ќе бидеме одговорна и силна опозиција која брзо ќе се врати на власт – рече Груевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*