Home / Uncategorized / Христијан Мицковски нов лидер на ВМРО ДПМНЕ

Христијан Мицковски нов лидер на ВМРО ДПМНЕ

На денешниот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Валандово за нов претседател на партијата беше избран досегашниот генерален секретар Христијан Мицкоски, кој што беше и единствениот кандидат.

Тој освои 376 гласа, 52 ливчиња не биле важечки, а десетмина не гласале.

На денешниот конгрес во Валандово, не присуствуваа 126 кандидати, меѓу кои и најистакнати членови на партијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*