Home / Uncategorized / Исчистен споменикот “Филип Втори“ во Битола

Исчистен споменикот “Филип Втори“ во Битола

Денеска на пладне започна чистењето на споменикот “Филип Втори“ во центарот на Битола. Чистењето беше на иницијатива на група битолчанки.

spomenik 1

Тие на таков начин со чистење на споменикот го изразија револтот од бојадисувањето од страна на приврзаниците на таканаречената “Шарена револуција“.

Со четки, прашок и други средства за чистење го исчистија споменикот и истакнаа во иднина да не се повторат вакви сквернавења на спомениците.

 

Б.В.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*