Don't Miss
Home / Македонија / Најново: РЕК Битола подготвува подвижен мост

Најново: РЕК Битола подготвува подвижен мост

Со цел да овозможи комуникација на патот Битола Новаци и Новаци Битола, којшто е прекинат, стручните екипи на РЕК Битола веќе подготвуваат подвижен монтажен мост, кој ќе биде поставен на местото каде што е прекинат патот.

Според надлежните во РЕК Битола овој мост би бил наменет за движење на пешаците. Инаку, сообраќајот којшто на овој патен правец е веќе прекинат ќе се одвива преку линијата Аграрци – Далбеговци – Ношпал – Тополчани до Битола.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*