Home / Uncategorized / Наташа го суспендира Бончановски од работа

Наташа го суспендира Бончановски од работа

Екс секретарот на Општина Битола и раководител на Одделението за финансии, Слободан Бончановски е суспендиран од работа. Боначновски е суспендиран врз основа на членот 80 од Законот за административни службеници, според кој административен службеник може да биде суспендиран од институцијата кога против него е покрената кривична постапка за кривично дело сторено на работа или е во врска со работата.

Бончановски веќе не доаѓа на работа во општината и може да се види во својата приватна фирма Евиденција.

Бончановски е второобвинет во случајот Транспортер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*