Home / Градска хроника / Одбележан Светскиот ден на Првата помош

Одбележан Светскиот ден на Првата помош

Под мотото “ Биди херој и спаси нечиј живот “ денеска Општинската организација на Црвениот крст во Битола го одбележа 13 септември, Светскиот ден на Првата помош.
Волонтерите од ООЦК-Битола и Клубот на млади по повод  Светскиот ден на Првата помош, одржаа симулациона вежба кај “ Веро “ на Широк Сокак” , “Магнолија” и кај “Епинал“, со цел да се информираат граѓаните за важноста и свесноста за примената на Првата помош.

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*