Home / Спорт / Оставка на тренерот на Пелистер, Томче Петрески!?

Оставка на тренерот на Пелистер, Томче Петрески!?

Иако засега нема официјална потврда сепак според извори на  Битолски весник вечерва оставка на тренерската функција во Пелистер си поднесе тренерот, Томче Петрески.

Оставката на Петрески дојде по поразот на битолскиот супер лигаш од екипата на Бутел во Скопје.

За оставката на Петрески ќе расправа вечерва Управниот одбор на клубот, кој треба да се изјасни дали ќе ја прифати оставката или не.

Петрески по поднесувањето на оставакта вечерва не го водеше тренингот на Пелистер.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*