Don't Miss
Home / Спорт / Пелистер оди на продажба

Пелистер оди на продажба

Советниците на Советот на денешната седница ја изгласаа одлука за продажба на акциите на ФК Пелистер.

Продажбата на акциите од досегашните доминантни сопственици треба да се одвива по истиот прицип како и при купувањето, односно по 1 евро за една акција.

На тој начин доколку трансакцијата успешно заврши Пелистер ќе добие нови сопственици, кои ќе поседуваат 75 отсто од  акциите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*