Don't Miss
Home / Uncategorized / Шест години затвор за Сеад Кочан

Шест години затвор за Сеад Кочан

Бизнисменот Сеад Кочан доби шест години затвор за случајот „Труст“ и забрана да биде управител и одговорно лице три години, додека Василие Авировиќ доби затворска казна од три години, ја соопшти пресудата судијката Лидија Трајковска Зимбовска на денешното судско рочиште.

Таа додаде дека фирмите од касата на фирмите „Силекс Неметали“ и „Трансмет“ одговорни за кривичното дело треба да платат 2 милиони денари, кои треба да ги платат во рок од 30 дена од правосилност.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*