Don't Miss
Home / Вести / Пензионерот од старскиот дом “Сју Рајдер“ во Битола пуштен дома

Пензионерот од старскиот дом “Сју Рајдер“ во Битола пуштен дома

                       

            Пензионерот на  Старскиот дом “ Сју Рајдер“ во Битола, возраст од 85 години, кој како сомнителен  беше хоспитализиран во Клиничката болница во Битола  и по второто тестирање бил негативен.

            По ваквите резултати од тестирањето пензионерот е пуштен на домашно лекување.

            Ова го изјави доцна попладнево  министерот за здравство Венко Филипче.

             Инаку според министерот Венко Филипче  во  Битолската клиничка  болница се хоспитализрани вкупно 4 лица , од кои сите се од Струга.

            Инаку по сомнителниот наод за инфицираност од ковид 19 на  пензионерот, во Старскиот дом “ Сју Рајдер “ направена е инспекција и целосна дезинфекција на домот, а “ цимерите “ на сега веќе негативниот пензионер, како и дел од персоналот се ставени во изолација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*