Home / Uncategorized / Почина еск- пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Благој Тошев

Почина еск- пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Благој Тошев

Денеска во Битола,  на 75 годишна возраст почина екс- пратеникот на ВМРО -ДПМНЕ, член на првиот состав на македонскиот парламент Благој Тошев.

Благој Тошев почина по долга и тешка болест.

Тој е роден   на 8.09. 1949 година.   во  Битола.

Еден  е од  основачите на ВМРО -ДПМНЕ во Битола и член на првиот состав на македонскиот парламент во 1991 година.

Има завршено економски факултет во Скопје.

Во својата кариера обавувал бројни раководни функции.

Погребот на Благој Тошев ќе биде утре на Светонеделските гробишта во Битола.

 

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*