Home / Вести / Почит пред споменикот на борците на НОАВМ во Битола

Почит пред споменикот на борците на НОАВМ во Битола

Пред  споменикот на НОАВМ  денеска  во Битола,  заменик градоначалникот на општина Битола Бојан Бојковски, претставници на Советот на Општина Битола, претставници на Сојузот на борци и на политичките партии положија букети свежи цвекиња со што им ја искажаа својата почит за жртвите кои ги дадоа   во борбата против фажизмот.

На тој начин се  одбележа Осми  Септември, Денот, кога на Реферндум македонскиот народ и народите кои живеат во Македонија се определија за суверена, самостојна и  независна  држава,  Република Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*