Home / Култура / Понеделник ќе се знае добитникот на “Златна камера 300”

Понеделник ќе се знае добитникот на “Златна камера 300”

Понеделник на 5 јуни во Скопје ќе се одржи прес конференција на која ке  биде промовирано  новото мото на Фестивалот “Браќа Манаки”, како и името на  првиот лауреат на наградата „Златна камера 300” за животно дело и за други новости поврзани со годинешното издание.

На прес конференцијата ќе се обратат Роберт Насков, претседател на Друштвото на филмски работници на Македонија, Благоја Куновски – Доре, директор на Фестивалот и Гена Теодосиевска, уметнички директор на ИФФК „Браќа Манаки”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*