Home / Uncategorized / Препораки од Отсекот за превенција при СВР Битола за матурантите

Препораки од Отсекот за превенција при СВР Битола за матурантите

Секторот за внатрешни работи Битола,  поточно Отсекот за превенција издаде препораки  за  безбедно прославување на матурските прослави.

-СВР Битола им ги честита матурите на генерацијата матуранти 2015-2016 година. Со цел достоинствено прославување на матурските вечери, без безбедносни последици им препорачуваме,  да не  користитат  алкохол и дрога, да не  управуваат моторни возила без положен возачки испит или под дејство на алкохол и дрога, да  избегнуваат кавги,расправии и тепачки, да не  употребуваат огнено оружје и пиротехнички средства. Потребно е да ги  почитуваат законите, бидејќи за безбедноста на сите секој е одговорен- стои во препораките од СВР Битола а се однесуваат на матурските прослави во Битола.

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*