Home / Вести / Само битолските тајкуни никаде ги нема

Само битолските тајкуни никаде ги нема

Додека во овој момент кога целата држава се бори со пандемијата и корона вирусот и сите познати непознати бизнисмени и обични луѓе на секој начин се обидуваат да помогнат за што побрзо справување со епидемијата, битолските бизнисмени никаде ги нема.

Според информации на порталот на Битолски весник досега ниту еден познат бизнисмен Битола чие богатство се мери со милиони евра не понудил никаква помош за справување со кризата во градот.

Интересно е дека засега никој од нив, а во градот ги има во голем број кои располагаат со милиони евра не понудил никаква донација ниту за битолското здравство ниту на други установи или загрозени граѓани.

Напротив некои од нив според наши информации дури се обиделе да профитираат од кризата.

Тие изгледа се научени да работаат по приципот јас тебе -ти мене.

Или ако дадат пет, да заработат 105 проценти од зделката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*