Home / Вести / Синдикатот на РЕК “Осломеј” донираше заштитни средства во Кичевката болница

Синдикатот на РЕК “Осломеј” донираше заштитни средства во Кичевката болница

Синдикатот на РЕК “Осломеј“ покрај тоа што помогна за дезинфекција на просториите на болницата донираше и заштитни средства во Медицинскиот центар-Кичево.

 Донирани се 2000 ракавици, 1.000 маски, 120 пакувања средства за дезинфекција.

       Набавени се и ласерски термометри за мерење на телесната температура на вработените при влез во термоелектраната, односно пред пристапување на работното место, нагласуваат од ЕСМ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*