Home / Uncategorized / СВР Битола:При контрола на 1794 возила, констатирани 441 прекршоци

СВР Битола:При контрола на 1794 возила, констатирани 441 прекршоци

Во текот на изминатата седмица (15.06.-21.06.2015година) од страна на полициски службеници од Секторот за внатрешни работи Битола,при сообраќајни контроли се контролирани вкупно 1794 возила,при што се констатирани 441 прекршоци и тоа:

Во 30-случаи е констатирано присуство на алкохол кај возачите, 66-случаи на управување на возило без возачка дозвола, 52-нерегистрирани или со измината важност, 4-технички неисправни возила, 35-некористење сигурносен појас, 10-користење на мобилен телефон при возење, 3-минување на црвено светло, 1-првенство на минување, 25- учесници писмено опоменати, 115-останати прекршоци по законот за безбедност на сообраќајот на патиштата.

Во текот на седмицата на територијата на СВР-Битола се случени вкупно 15-сообраќајни незгоди во кои нема последици со загинати лица.  Во две сообраќајни несреќи 2 лица се здобиле со ТТП
во 3 сообраќајни несреќи со ТП се здобиле 5 лица и во  десет  сообраќајни несреќи предизвикана е материјална штета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*