Home / Tag Archives: одлука (page 3)

Tag Archives: одлука

Судот одлучи да го пушти Вранишковски на слобода за Водици

Јован Вранишковски ќе биде ослободен на Водици доколку ниту една од странките не упати жалба на решението кое судот денеска го доставил до затворот во Идризово. Од скопскиот Кривичен суд за медиумите  потврдуваат дека издале вакво решение на барање на ...

Read More »

Апелација одлучува за новинарот Кежаровски

Во Апелациониот суд во тек е јавната седница на која се расправа за жалбите поднесени за првостепената пресуда за случајот „Ликвидација”, во кој како обвинет е и новинарот Томислав Кежаровски. Во моментот се чита првостепената пресуда, според која новинарот беше ...

Read More »

Почна обештетувањето на штедачите на ТАТ

Над 6.000 штедачи во наредните неколку дена ќе добијат по 1 отсто од своите признати штедни заштеди, кои ги изгубија по пропаѓањето на штедилницата и менувачницата ТАТ Битола, која банкротира пред 17 години, во 1997 година. По продажбата на златото ...

Read More »

Одлука за продажба на РК Пелистер

Советниците на Советот на утрешната седница ќе расправаат и за предлог одлуката на Општината за формирање на акционерско друштво кое во наредниот период ќе управува со РК Пелистер. Според  предлог- одлуката, која веќе им е доставена на советниците најверојатно нови ...

Read More »

Груевски пред одлука за новиот локален лидер на ВМРО-ДПМНЕ на Битола

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски деновиве ќе одлучи кому ќе му ја довери лидерската позиција на Општинскиот комитет на ВМРО- ДПМНЕ во Битола. Според извори на Битолски весник имено по извршените интервјуа, наводно, Груевски ги согледал сите планови на петтемина ...

Read More »