Home / Tag Archives: тат

Tag Archives: тат

23 години од банкротирањето на ТАТ

                                      На денешен ден, пред точно 23 години, во далечната 1997 година, на 7 март, престана да работи штединицата и менувачница, ТАТ од Битола.           Токму на овој ден, 7 март, по налог на тогашниот гувернер на Народната банка ...

Read More »

Соња Николовска се врати во Идризово

Познатата сопственичка на пропаднатата штедилница ТАТ од Битола, деновиве повторно е во затвор. Таа е спрoведена во затворот Идризово на издржување затворска казна за измама на неколкумина битолчани од кои успеала да земе над 600 000 евра. Според пресудата Николовска ...

Read More »

И по две децении “ татовци “ не се откажуваат од своите заштеди

Старите рекле надежта последна умира. Ова непишано правило, најдоследна примена најде кај штедачите на ТАТ, кои и по изминати две децении, откако пропадна штедилницата ТАТ, сеуште не губат надеж дека ќе дојдат до своите пропаднати штедни влогови. Од пропаѓањето на ...

Read More »

И по две децении “ татовци “ не се откажуваат од своите заштеди

Старите рекле надежта последна умира. Ова непишано правило, најдоследна примена најде кај штедачите на ТАТ, кои и по изминати две децении, откако пропадна штедилницата ТАТ, сеуште не губат надеж дека ќе дојдат до своите пропаднати штедни влогови. Од пропаѓањето на ...

Read More »

Почина Кире Ковачев

Доцна синоќа, по 57 година од животот, ненадејно почина еден од лидерите на штедачите на ТАТ, Кире Ковачев. Кире Ковачев битолската јавност ќе го памети како еден од најекспонираните лидери на ограбените штедачи на ТАТ. Тој беше познат по неговите ...

Read More »

Симболично обесштетување за штедачите од ТАТ

Над 6000 штедачи, во наредните неколку дена ќе поделат вкупно 7.500.000 денари обесштетување, колку што донесе одлука одборот на доверители. Ограбените штедачи на ТАТ, деновиве ќе добијат по половина процент од нивните побарувања за обесштетување. Над 6.000 штедачи, во наредните ...

Read More »

“Татовци” во кожата на Калимеро

Некои рекле. Надежта последна умира. Но на само ден пред испраќањето на старата 2014  и дочекот на новата 2015 година и надежта почна да ги напушта штедачите на ТАТ.  Деновиве за најголемиот број штедачи на најголемата пирамидална штедилница умре и ...

Read More »

За татовци пропадна и последната надеж за обесштетување

На само неколку дена пред дочекот на Новата година неколкуте илјади штедачи на ТАТ добија новогодишна честитка, која не само што не ги израдува туку буквално тешко ги погоди, бидејќи најмалку ја посакуваа и ја очекуваа. Имено, судот во Стразбур ...

Read More »

Судијката Маргарита Цаца- Николовска барала 100 евра на час за консултативни услуги

Штедачите на ТАТ коишто најавија дека правдата за нивно обештетување ќе ја бараат во Стразбур,  се откажаа од услугите на судијката Маргарита  Цаца- Николовска која извесен период беше судијка во Стразбур во Судот за човекови права. Имено, таа побарала за ...

Read More »

Татовци ќе добијат еден отсто обештетување

Радосна вест за штедачите на ТАТ. Доколку во наредната недела се продаде златото и златниот накит на Соња Николовска, штедачите на ТАТ ќе добијат обештетување во висина од еден отсто. За таа намена, според пресметката на стечајниот управник Душко Јанкуловски ...

Read More »