Home / Uncategorized / Талески на Конгресот во Валандово

Талески на Конгресот во Валандово

Полека привршува регистрацијата на делегатите на Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ за избор на нов лидер. Меѓу оние кои дојдоа  се Владимир Талески  Миле Јанакиески, Емил Димитриев, Коце Трајановски, Елизабета Канческа – Милевска, Диме Спасов, Даниела Рангелова,Влатко Ѓорчев кој не ги поддржа неговите блиски соработници Илија Димовски и Антонијо Милошоски кои не присуствуваат на Конгресот.

По завршување на регистрацијата, се очекува да се премине на интерна дебата на која збор ќе може да земе секој од делегатите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*