Don't Miss
Home / Uncategorized / Талевски почна војна и со Б -97 Радио

Талевски почна војна и со Б -97 Радио

Градоначалникот на Битола, Владимир Талески, кој во изминатите 8 месеци се пресметува со Битолски весник, не се задоволи само со тоа да го зганси Битолски весник, туку почна војна и со Радио Б -97.

Денеска Талевски преку својот адвокат, кој ја застапува општината Битола, Драган Пажиќ поднесе тужба против Радио Б – 97 и бара тоа да се иселеи од просториите на поранешното Радио Битол.

Имено и покрај тоа што Радио Б -97 кое ја купи од стечајната маса опремата на радио Битола цели 4 години оѝекува согласнсот од Талевски да се обнови Радио Битола, тој наместо одговор на барањето на Б – 97 радио, бара радиото да се исели од просториите.

Поопширно за најновите притисоци на Владимир Талевски со комплетната документација во печатеното издание на Битолски весник

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*