Home / Uncategorized / Тикварник за отворањето на Офицерскиот дом во Битола

Тикварник за отворањето на Офицерскиот дом во Битола

Зборувајќи на трибината на „Прав пат“ во Битола, градоначалничката на Битола, Наташа Петровска изјави дека се гради Офицерскиопт дом, кој ВМРО-ДПМНЕ сакаше да го продаде.

– Офицерскиот дом го градиме и ќе го отвориме, а на денот на отворањето специјалитетот што ќе го послужиме ќе биде тикварник, порача градоначалничката Наташа Петровска на трибината „На прав пат” во Битола.

Со таквата изјава таа им се обрати на критичарите на нејзините политики од опозицијата, кои неодамна ја исмејуваа Петровска по еден нејзин статус на нејзиниот фејсбук-профил.

– И покрај тоа што повеќето се свесни за нашата работа, дека тоа се факти од кои нема бегање, се обидуваат со говор на омраза секако да не оспоруваат на социјалните мрежи. Сите оние кои 12 години ни ја осакатија Битола, сега замеруваат за тоа што сме го направиле, и што не сме успеале да го доправиме во овие две години. Едно од озборувањата е поврзано со Офицескиот дом. И од овде ќе им порачам дека Офицерскиот дом кој тие ќе го продаваа, ние го градиме и ќе го отвориме, ама ви ветувам дека на денот на отворањето, специјалитетот што ќе го послужиме ќе биде тикварник – рече Петровска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*