Don't Miss
Home / Uncategorized / Виси двотретинското мнозинство за промена на Уставот

Виси двотретинското мнозинство за промена на Уставот

Виси двотретинското мнозинство за промена на Уставот – Заев ќе бара поддршка од БЕСА на Касами и Алијанса на Албанците. По сите отстапки, амнестии и попуштања премиерот сега најавува дека ќе преговара со Биљаљ Касами од Беса, како и со претставници на Алијансата за Албанците. Оптимист е – ќе сторел се да се истурка процесот.

„Ќе следи дебата по амандманите, што ќе трае три дена. Ќе сторам сè што е во моја можност да го истуркаме овој процес. Оптимист сум дека ќе имаме 2/3 мнозинство. Ќе се сретнам утре со Касами и ќе разговараме за важни прашања. Беса и Алијансата за Албанците се расположени да ги поддржат интеграциските процеси“, рече Заев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*