Home / Вести / Во “Плодност “ родени две новороденчиња

Во “Плодност “ родени две новороденчиња

Денеска во болницата “ Плодност “ во Битола, која поради ифицираноста на неколкумина доктори со корона вирусот, 14 дена не работеше,  се породија две родилки.

          На голема радост на вработените  двете родилки на свет донесоа машко и женско бебе.

          Едната од родилките се породи по природен пат,а  втората со царски рез.

          Според информации од  болницата “ Плодност “ во текот на ноќта, или раните утрински часови треба да се породи уште една родилка.

          Со тоа се нормализира работата на гинеколошко- акушерската болница “ Плодност “ која работи повеќе од 8 години во Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*