Home / Вести / За непочитување на полицискиот час по 2.000 евра казна

За непочитување на полицискиот час по 2.000 евра казна

                  

          На деветмина битолчани, кои не го почитувале полицискиот час им висат парини казни од по 2 000 евра.

          Имено, Основното јавно обвинителство Битола предложи казни по 2.000 евра за девет лица кои за време на полициски час ги напуштиле своите домови во Битола.

Како што денеска соопшти ЈО, сите обвинети не ја почитувале одлуката за забрана и посебен режим за движење на населението и за време на полицискиот час биле затекнати надвор од своите домови без да поседуваат дозволи за движење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*