Home / Tag Archives: акумулација

Tag Archives: акумулација

Акумулацијата „Стрежево“ со рекордна количина акумулирана вода

Генералниот директор на ЈП „Стрежево“-Битола, Марјан Героски денеска соопшти дека акумулацијата „Стрежево“ во моментов има 95 милиони кубни метри вода и тоа претставува рекордно акмулирана вода од историјата на акумулацијата. Од ЈП „Стрежево“-Битола, компанија која стопанисува со вештачката акумулација информираа ...

Read More »

Акумулацијата Стрежево преполна

Нова опасност за жителите на пелагонискиот регион Могила и Новаци претставува акумулацијата Стрежево која поради обилните дождови и врнежи од снег е полна до критичнното ниво.   Во езерото Стрежево моментално има над 98 милиони кубици вода а критичното ниво ...

Read More »