Don't Miss
Home / Tag Archives: Амандман

Tag Archives: Амандман

Изгласан третиот амандман

Со 64 гласа „за“ Собранието на денешната седница го утврди нацрт амандманот 35 на Уставот, кој гласи: „Републиката го почитува суверенитетот, територијалниот интегритет и политичката независност на соседните држави.“ Само 14 пратеници гласаа против амандманот, а двајца беа воздржани. Собранието ...

Read More »