Don't Miss
Home / Uncategorized / Изгласан третиот амандман

Изгласан третиот амандман

Со 64 гласа „за“ Собранието на денешната седница го утврди нацрт амандманот 35 на Уставот, кој гласи: „Републиката го почитува суверенитетот, територијалниот интегритет и политичката независност на соседните држави.“

Само 14 пратеници гласаа против амандманот, а двајца беа воздржани.

Собранието премина на расправа на четвртиот и последен амандман, предложен од опозициската пратеничка група која го овозможи отворањето на Уставот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*