Don't Miss
Home / Tag Archives: Безистен

Tag Archives: Безистен

Југо фрлено во реката Драгор

Засега непознати сторители, синоќа фрлиле автомобил марка “југо“ во реката Драгор, наспроти Безистенот.    Како се нашло “југото“ во реката Драгор никој не знае и нема официјална потврда. Според наши информации “југото“ било сопственост на подрачното министерство за земјоделство, шумарство ...

Read More »

Нова фасада за стариот Безистен во Битола

Наскоро, Безистенот во Битола ќе добие нова фасада. Деновиве фирмата “ БВ инжинеринг “ од Битола, која ќе ги  изведува градежните зафати ги постави скелињата за почеток на работите околу реновирањето  на Безистенот. Покрај новата фасада,  стариот Безистен ќе добие ...

Read More »

Реката Драгор кај Безистенот доби нова урбана ограда

Денеска на реката Драгор официјално во употреба беше пуштена новата редизајнирана урбана опрема .   Пуштањето на новата урбана ограда на реката Драгор е согласно усвоениот прокет  за редизајнирање на мостовите на Драгорот, што неодамна го усвои Советот на општината ...

Read More »