Don't Miss
Home / Tag Archives: чекори

Tag Archives: чекори

Почна конгресот на ВМРО ДПМНЕ

Во 17 часот започна Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ за избор на нов лидер со пријавување на делегатите. Пријавувањето ќе трае до 19 часот, а потоа ќе следува интерна дискусија на која секој делегат ќе може да земе збор. Гласањето за нов ...

Read More »

Калајџиев поднесе оставка во Советот за реформи во судството

Професорот Гордан Калајџиев пред десетина дена поднел оставка од членството во Советот за реформи во правосудството, бидејќи Советот го доживува повеќе како декор на Министерството за правда и Владата, отколку како вистински Совет за реформи. -Лично сметав дека реформите не ...

Read More »

Стигнаа првите критики од ЕУ за кабинетот на Заев

Европската Комисија преку нашата амбасада во Брисел побара од новата влада реализација на итните реформи од планот 3 – 6 – 9. Во документот  на  в.д. Амбасадорот во Брисел, Влатко Станковски пишува дека Комисијата е со став дека владата на ...

Read More »

Сите да работаат на реформите на државата

Во својата изјава за медиумите еврокомесарот Јоханес Хан меѓу другото изјави: -Мојата порака е да се сконцентрираме на задачите што претстојат. Сите и опозицијата, релевантните инстутуции треба да работат на реформите државата да биде добро место за живеење на сите ...

Read More »