Home / Tag Archives: чистење

Tag Archives: чистење

Генерално чистење на вливот во акумулацијата “ Стрежево “

                    Деновиве, кога најголемиот број од граѓаните се занимаваат со справувањето со пандемијата, вработените во ЈП “ Стрежево “ беа ангажирани во чистење на  вливот во акумулацијата Стрежево.           – Дури и во ваков чувствителен период, исклучително сложени услови ...

Read More »

На 28 голема акција за чистење

Денес, четврток, во 12.00 часот на исчистениот дел од обиколницата над населбата Баир, предвидени се изјави за медиумите на градоначалничката Наташа Петровска и директорот на ЈП Комуналец Панде Богоевски, во однос на престојната голема акција на чистење, закажана за 28 ...

Read More »

Интензивно чистење на каналите во Пелагонија

Подружницата „Битолско поле“, која го стопанисува, користи и одржува системот за одводнување Пелагонија – Битолски дел и која работи во состав на АД Водостопанство на РМ, активно деновиве ги чисти каналите околу Индустриската зона „Жабени“, до новата железничка пруга кон ...

Read More »

Есенско чистење на Општина Карпош

Традиционално, како и секоја година, Општина Карпош, освен пролетно  спроведува и  есенско чистење. Во соработка со Јавното претпријатие „ Комунална хигиена“, од Градот Скопје, екипи на локалната самоуправа и тим  од градското претпријатие  денеска ги чистеа урбаните заедници Карпош 1 ...

Read More »

Со помош на ЕУ продолжува чистењето на коритото и каналите на реката Црна

Во Пелагонискиот и Струмичкиот регион почна чистење на сливовите на реките Црна и Струмица. Се работи за обемен зафат за зголемување на пропусната способност на постоечката каналска мрежа, преку отстранување на вегетацијата и акумулираниот нанос, како и реконструкција на оштетените ...

Read More »

На Светскиот ден за заштита на животната средина се чистат повеќе депонии во Битола

Општина Битола, во соработка со јавните претпријатија и невладините организации: „Биосфера”,„Баирска светлина”, „Европска гледна точка”, „Волвокс” и „Сумнал” и оваа година на Светскиот ден за заштита на животната средина организира акција за почиста околина. Во рамките на акцијата во координација ...

Read More »

Исчистен споменикот “Филип Втори“ во Битола

Денеска на пладне започна чистењето на споменикот “Филип Втори“ во центарот на Битола. Чистењето беше на иницијатива на група битолчанки. Тие на таков начин со чистење на споменикот го изразија револтот од бојадисувањето од страна на приврзаниците на таканаречената “Шарена ...

Read More »

Со моќен багер ќе се чистат реките и каналите во Пелагонија

  Директорот на Државното претпријатие АД “Водостопанство”   во Битола ја  промовираше новата механизација , моќен багер-гасеничар, со кој ќе се чистат реките и каналите во Пелагонија. Багерот има најсовремена технологија и опрема за работа и е вреден десет милиони денари. ...

Read More »

Пролетно чистење на дивите депонии

Акцијата на Општина Битола за чистење на дивите депонии заедно со јавните комунални претпријатија „Комуналец”, „Нискоградба” и „Водовод” за оваа сезона започна на повеќе локации низ градот. Денеска  јавните комунални претпријатија презедоа активности на неколку локации меѓу кои и дивата ...

Read More »

Еколошка акција на КИК Новаци

Членовите од четирите невладини организации Културно Иновативниот Клуб Новаци, КУД Новаци,МГА Новаци и Новак 2014 заедно со ЈП„Комунална Хигиена“Новаци со заедничка работна акција ќе го одбележат Светскиот ден на планетата земја 22 -ри април. Целта на овој настан е подигнување ...

Read More »