Home / Tag Archives: чистка

Tag Archives: чистка

Престои чистка во ВМРО ДПМНЕ

По изборот на новиот лидер на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицковски, според информации на порталот на Битолски весник по новогодишните празници престои чистка во ВМРО ДПМНЕ. Наскоро не брифираат нашите извори шут карта од раководните функции ке добија сите членови на ...

Read More »

Кадровска чистка во неколку владини институции

Според соопштението од Владата, за нов директор на Службен весник е назначен Мартин Костовски, а разрешен е в.д. директорот Лука Кржалоски. Нов директор е именуван и на Државниот архив каде е назначен Кирил Петров на местото на досегашниот директор Филип ...

Read More »

Метлата заигра во ФК Пелистер

Крајот на фудбалската сезона значеше и дефинитивен крај на играњето за фудбалскиот клуб Пелистер за голем број фудбалери. Новиот шеф на стручниот штаб на Пелистер, Ѓоко Хаџиевски одлучи да направи целосен ремонт во клубот. Во договор со Хаџиевски, Управата на ...

Read More »