Home / Uncategorized / Престои чистка во ВМРО ДПМНЕ

Престои чистка во ВМРО ДПМНЕ

По изборот на новиот лидер на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицковски, според информации на порталот на Битолски весник по новогодишните празници престои чистка во ВМРО ДПМНЕ.

Наскоро не брифираат нашите извори шут карта од раководните функции ке добија сите членови на раководството. Имено членството на партијата е незадоволно од локалното раководство по кататсрофалниот пораз на локалните избори и бара од новиот лидер да им се заблагодари на услугите на сите.

Инаку деновиве во паузата на седницата на Советот координаторот на советничката група Борче Димитровски изјави дека за тоа како советничката група ке с еоднесуав во Советот ке заиси од тоа какв насоки ке добијат од  лидерот Мицковски.

По ова испага дека нив наместо битолчани ги бираше Мицкоски и дека и натаму раководството не може да се ослободи од навиките самостојно да ги донесуваата одлуките, туку чекаат како и досега насоки од Скопје, што ги чинеше сакпо на изборите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*