Home / Tag Archives: член

Tag Archives: член

Чистка на Тошевски во ВМРО ДПМНЕ

Доцна синока новиот лидер на  ВМРО-ДПМНЕ во Битола, Иванчо Тошевски го престави новиот Општински комитет на партијата.Општ впечаток е дека Тошевски се збогува со најголемиот број стари членови на партијата и дека им се заблагодари на усугите на сите блиски ...

Read More »

Над 20 обвинители ја меркаат фотелјата на Зврлевски

Судии, професори, адвокати, нотари и обвинители меѓу кандидатите за фотелјата на поранешниот јавен обвинител, Марко Зврлевски. Над 20 кандидати до вчера ја доставиле својата апликација до Собранието со што го испочитувале рокот кој трае до денеска. Меѓу пријавените се Звонко ...

Read More »

За писателот Владимир Костов човекот кој ја откри Битола каква што не ја познаваме

Деновиве во Националната  и универзитетска библиотека “Климент Охридски“ во Битола битолскиот писател Владимир Костов беше прогласен за почесен член на МАНУ. По тој повод за ликот и делото на Костов зборуваше академикот проф.д-р.Ѓорги Старделов, кој зборувајќи за Костов меѓу другото ...

Read More »

Писателот Владимир Костов почесен член на МАНУ

Денеска во Универзитетската библиотека “ Св. Климент Охридски“ во Битола на свечен начин му беше врачена дипломата за почесен член на МАНУ, на познатиот битолски писател, романисер и новелист,  Владимир Костов. Признанието на Костов му го врачи претседателот на МАНУ ...

Read More »