Home / Tag Archives: Докуле

Tag Archives: Докуле

Бронзена плакета за Блаже Докуле на фестивалот во Струмица

               Карикатуристот на Битолски весник, Блаже Докуле деновиве доби уште едно меѓународно признание .           Имено деновиве Докуле на 20 меѓународниот фестивал на карикатура и афоризми што се одржа во Струмица, во конкуренција на голем број карикатуристи од многу ...

Read More »

Двете највисоки награди на “Остен” за Блаже Докуле

Карикатуристот на Битолски весник, Блаже Докуле деновиве доби уште едно големо признание.На  јубилејната ,,50 светска галерија на карикатури ,, на ,,Остен,, двете највисоки награди  ги доби  Блаже Докуле !!! Имено на 22 номври, по повод големиот јубилеј на светската галерија ...

Read More »

Блаже Докуле карикатурист на годината

Карикатуристот на Битолски весник и на бројни други весници, списанија и печатени изданија, Блаже Докуле е пргласен за македонски карикатурист на годината. Ова високо признание од областа на карикатурата на  Блаже Докуле му беше доделено на јубилејното  50-то издание на ...

Read More »