Home / Tag Archives: домашни

Tag Archives: домашни

Бројот на туристите зголемен за 5,2 отсто

Македонија во првите десет месеци од годинава ја посетиле за 5,2 отсто повеќе туристи, кои оствариле за два процента поголем број на ноќевања во однос на истиот период лани, при што бројот на домашните туристи е зголемен за 3 отсто, ...

Read More »

Локалната самоуправа ќе ги охрабри домашните инвеститори во Жабени

Дали најавата на германската корпорација „Кромберг и Шуберт” дека наскоро ќе почне со изградба на нова фабрика во индустриската зона Жабени, во која вработување би нашле 1.500 нови работници, ќе ги осоколи и домашните инвеститори да почнат со градба на ...

Read More »