Home / Tag Archives: друштво

Tag Archives: друштво

Правничката што му го одзеде Домот на планинарите дрска кон новинарите

Јас немам врска со донесеното Решение на градоначалничката Наташа Петровска за одземањето на планинарскиот дом Копанки. Како е донесено Репшението, кое јас го подготвив прашајте го секретарот на Општината Слободан Најдовски. Со овие зборови ни се обрати правничката Олга Георгиевска ...

Read More »

Реактивирање на Аматерското астрономско друштво-Битола

Професори, студенти и ученици од Битола синоќа ја почнаа постапката за реактивирање на Аматерското астрономско друштво-Битола чија активност, како што рекоа, имала и има традиција во Битола. На синоќешниот промотивен настан што се одржа во Универзитетската библиотека „Св.Климент Охридски“-Битола беше ...

Read More »