Don't Miss
Home / Tag Archives: ЕВН

Tag Archives: ЕВН

Испадна далековод нова Битола без струја

Веќе неколку часа Нова Битола е без електрична енергија. Според информациите кои ги добивме од ЕВН Македонија  напојувањето со електрична енергија е прекинато поради поголем дефект на далековод. Со оглед на тоа што се работи за голем дефект   стручни екипи ...

Read More »

Банките трчаат да си ги наплатат кредитите

Иако од сите страни на државата и владините институции (при)стигнуваат пораки во овој момент, кога Македонија се бори со корона вирусот, банките и другите институции, јавните претпријатија, ЕВН да се стрпат со наплатата на кредитите, сепак некои од банките преку ...

Read More »

Поставен првиот полнач за електрични возила

                                       Во иднина сопствениците на електрични возила во Битола, кои ги има во сосема мал број, ќе  можат своите патнички  возила да ги полнат со струја на засега единствениот полнач со електрични возила, кој  е лоциран во паркинг просторот ...

Read More »

ЕВН Македонија отвори читалница во градската библиотека

ЕВН Македонија, во рамките на своите активности како општествено одговорна компанија, ја отвори третата читалница во земјава. Читалницата е сместена во НУУБ „Св. Климент Охридски“ во Битола, а нејзиното отворање е еден вид продолжение на проектот за поддршка на македонската ...

Read More »

Два часа половина Битола без струја

Два часа половина Битола остана без електрична енергија. Од дваесет часот  и триесет минути, вечерва, без струја останаа Нова Битола, Брусничката населба, Клиничката болница, приватната  болница “Плодност“ и други места во градот, а светилките светнаа во 22 часот и триесет ...

Read More »