Don't Miss
Home / Tag Archives: говор

Tag Archives: говор

Груевски: Со опозицијата да постигнеме консензус за пет теми

Во Македонија има и слобода и демократија, и влада и владејачка партија, која е подготвена да дискутира со секого, изјави Никола Груевски во завршниот говор по неговиот реизбор за претседател на ВМРО-ДПМНЕ на петнаесетиот Конгрес на партијата во Куманово.   ...

Read More »

Бележиме: Анонимни “Фејсбук“ плукачи

Со цел да ги информира своите поддржувачи, Здружението за чист воздух во Битола “За нас се работи“ уште пред да се регистрира отвори своја “Фејсбук“  страница на која се пласираат нивните и активностите на сите други субјекти во врска со ...

Read More »

Говорот на омраза ги преплави интернет- порталите

Во организација на Фондацијата “Конрад Аденауер“  и Здружението на новинарите на Република Македонија, изминатиот викенд во хотелот “Аурора“  во Берово, се одржа работилница за спречување на говорот на омраза на информативните веб-портали. За време на дводневната работилница општ заклучок беше ...

Read More »

Молчењето (не) е злато

Деновиве кај нас, во Република Македонија, дежурна тема се состојбите со слободата на говорот и мислата. Додека едни се обидуваат на секој начин да ја (раз)убедат јавноста дека кај нас слободата на говорот и мислата е до таа мера загрозена, ...

Read More »