Home / Tag Archives: Илиевски

Tag Archives: Илиевски

Брзопотезен турнир во шах во Милениум

Во организација на Шаховскиот клуб „Стево Патако“ од Битола денеска во хотел ресторанот Милениум се одржа брзопотезен шах турнир со учество на 24 натпреварувачи. Се играа 9 кола по швајцарски систем. Со 8 поени од 9 кола победи Лазе Рајчевски. ...

Read More »

Полицијата трага по Бетмен и Дамовски

Меѓу триесет и шестте лица за кои е покрената истражна постапка од страна на Основното јавно обвинителство неофицијално се и Богдан Илиевски –Бетмен  и Борис Дамовски, предводниците на протестите „За заедничка Македонија“ што резултираа со упад во Собранието. И двајцата ...

Read More »