Home / Tag Archives: инвеститори

Tag Archives: инвеститори

Битола треба да плати стотици илјади евра за еднострано раскинување договори

Стотици илјади евра отштета треба да платат поголем број  општини поради еднострано раскинување на договори за купопродажба на градежно земјиште, продажба на парцели во изборна капмања, тужби, често менување на ДУП. Мегу нив е општина Битола. Ова се дел од ...

Read More »

Локалната самоуправа ќе ги охрабри домашните инвеститори во Жабени

Дали најавата на германската корпорација „Кромберг и Шуберт” дека наскоро ќе почне со изградба на нова фабрика во индустриската зона Жабени, во која вработување би нашле 1.500 нови работници, ќе ги осоколи и домашните инвеститори да почнат со градба на ...

Read More »

Долга дебата во Советот за продажбата на ФК Пелистер

Советниците на Советот на општината Битола денеска водеа долга и остра дебата за продажбата на фудбалскиот клуб Пелистер. Неколку часа советниците на Битола дебатираа(т) за тоа дали треба да му дадат “ амин “ на градоначалникот Владимир Талески да преговара ...

Read More »