Home / Tag Archives: ипард

Tag Archives: ипард

Субвенции за руралниот туризам

Битола, особено потпелистерието има огромен потенцијал, за развој на рурален туризам. Нашите села сеуште имаат традиционален живот, автентична архитектура и гостопримливи домакини. Многу е направено за развивање на Битола како дестинација за алтернативен туризам, но секогаш може повеќе. Јас како ...

Read More »

Земјоделците од пелагонискиот регион на едукација за ИПАРД програмата

Во  општина Новаци беше организирано предавање и советување за ИПАРД програмата 1 и 2,начинот на аплицирање и искористување на овие фондови од страна на претставници од Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство на Република Македонија. На обуката присуствуваа градоначалникот на општина ...

Read More »