Home / Tag Archives: исклушени

Tag Archives: исклушени

ЕЛЕМ: Исклучени два блока на РЕК “Битола“

Поради регистрирани технички отстапувања од номиналните параметри во работењето и проработување на заштитните системи , во текот на денешниот ден два енергетски блока на РЕК„Битола” се исклучени од ЕЕС. -По извршените проверки на постројките, во тек се операции за пуштање ...

Read More »