Home / Tag Archives: Израелски

Tag Archives: Израелски

Потпишан Меморандум за реконструкција, заштита и конзервација на Еврејските гробишта

Синоќa, во битолскиот Завод и музеј, градоначалникот на општина Битола д-р. Владимир Талески, израелскиот амбасадор во Република Македонија, Дан Ориан и претседателот на Здружението за одржлив урбан развој, архитектура и амбиент „ АРХАМ “ Марјана Стефановска, потпишаа Меморандум за реконструкција, ...

Read More »

Израелски денови во Битола

Тоа што пред неколку месеци за време на првата посета на Битола го најави амбасадорот на Израел во Република Македонија, Дан Оријан се оствари. Во рамките на продлабочувањето на пријателските односи на Израел и Битола и промоцијата на Битола како ...

Read More »