Home / Tag Archives: Комуналец

Tag Archives: Комуналец

Ревизија за работењето на ЈП “Комуналец “

На својата последна седница Управниот одбор на ЈП “ Комуналец “ гласаше воздржано за (не)усвојување на завршната сметка на ова јавно претпријатие за минатата 2017 година. Управниот одбор ја поддржа одлуката на Надзорниот одбор  на претпријатието кој бара независна ревизорска ...

Read More »

Соклевски наместо да го чисти градот, ја “(ис)чистил“ благајната на Комуналец?!

Битола последните денови наликува на чиста депонија. На сите места во градот има купишта губре. Иако  никогаш во историјата ЈП  “Комуналец “  нема толку чистачи, како сега, сепак  според зборовите на битолчани градот никогаш не бил толку нечист. Првиот човек ...

Read More »

Битола нема каде да го складира комуналниот смет

Пресекувањето на патот Битола – Новаци нема да ги погоди само жителите на Новаци и вработените во РЕК “ Битола “. Пресекувањето на овој регионален пат ќе се одрази и на неможноста на јавното претпријатие “Комуналец” од Битола да го ...

Read More »